Alhamdulillah .





Assalamualaikum , awak , awak dan awak yang sudi membaca :”)



Alhamdulillah . Dah masuk 2 minggu , yayah duduk dekat rumah tokwan nii . Berfaedah laah jugak daripada duduk dekat KL . Bangun , makan , tidur , tengok tv , online . (Ulangbanyakbanyakkali) Kan macam tak berapa nak berfaedah sangat tuuh kan ? Haha .

Alhamdulillah , aku rasa tenang , lapang , tenteram dan nyaman duduk sini .

Okay . Banyak nii nak cerita , nak share , nak luahkan . Haha .

Okaay .

First and formost , Alhamdulillah sekali lagi aku ucapkan . Aku dah nak masuk juzuk 7 . Percaya tak , aku mula start mengaji nii , lima haribulan dua belas duaribuduabelas . Dalam masa 4 hari , aku boleh dapat 7 juzuk ! Alhamdulillah . Mungkin ini yang dinamakan kuasa istiqamah . Berterusan dalam melakukan sesuatu ibadat . Bukan tujuan nak riak . Mahupun menunjuk-nunjuk . Tidak sama sekali . Niat aku kerana Allah dan InsyaAllah andai aku sempat khatam dalam masa sebulan ni , aku nak sedekahkan pahala aku mengaji nii untuk arwah atuk dan arwak nenek . InsyaAllah .

Ya Allah , kutahu dosaku menggunung . Dosaku terlalu banyak . Moga kebaikan yang kulakukan ini kau berkati . Bantuilah hambamu ini . Bimbinglah aku agar aku selalu berada di landasan yang benar . Kurniakanlah aku keampunanmu dan tempatkanlah aku , Ya Allah dalam golongan orang-orang yang sentiasa mendapat keredaanMu.”

Amiin :')
Moga terus istiqamah , Nor Izzati Hidayah bt. Ismael .

Okay ,
Next ,
Aku dah mula start belajar memasak dengan Tokwan .
Okay , to be frankly honest to all of you , aku memang tak reti tak pandai bab memasak nii . Pernah lah dulu waktu darjah dua , aku adalah juga belajar memasak nii dengan mama dengan bibik aku . Tapi waktu itu darjah dua , MANA AKU INGAT LAAGII DAAH SEKARANG !? :D

Adalah beberapa resipi (ceh resipi) Haha . Adalah beberapa masakan yang tokwan ajar aku . Tapi segan lagi lah nak tunjuk dekat kau orang . Sebab aku takdelah sehebat kau orang ?! :DD Biasa-biasa je :D InsyaAllah , nanti aku upload masakan yang aku dah pandai masak , kay ;)

Along nii bukan tak pandai taaapii MAAALAAAS je”terngiang-ngiang di telinga suara mama :)

Okay ,
Lagi , lagi ,

Haha . Segan lah nak bagitahu . Tapi takpe . Perkara yang aku lakukan 15minit yang lalu akan aku jadikan hari bersejarah aku . Cause its my first time in life kodd siang ikan ! SIANG IKAN !? Kau boleh buat ? Hahaha .

SIANG IKAN je pun ?! -.-” (aku dengar tuuh aku dengar suara tuuh)

Ha . Pedulikan suara tu . Thanks Bik Romlah ajar saya . Saya akan ingat selalau step yang pertama buka telinga dia dulu . “Ikan ada telinga ???” Okay baru aku perasan , ayat Bik Romlah tadi macam ada yang tak kena -,-”

Okay ,
15122012 .
Dinner Batch .
Ohh okay aku tak sabar .
Tapi aku bukan pergi pun .
Hmm .
Tak bestnya .
Have fun lah kau orang T_________T

Ouh okay ,
21122012 . Wow . What a nice date . And will be a nice day . InsyaAllah .
Why ?
Because the day that I will marry you .
Haha .
Okay tak lawak >.<

InsyaAllah 21haribulan nanti , aku , mama , and TheBrothers (IzzatImranIrfan) will be going for a vacation to Singapore .

Ouhh , SINGAPORE AKU DATANG ! ;p

Nantikanlah nanti akan ku upload banyakbanyak gambar dari Singapore :”D

Till then . Assalamualaikum .
Emm , wait ! Aku pergi dinner sebenarnya .
Hoho .
Jumpa nanti ! Pakai lawalawa , handsomehandsome okay ! ;)




Thank you for reading , dear ;]

1 comment:

✿‿✿Princess Fyda ✿‿✿ said...

Comel blog nie.. macam tuan dia..Jom join GA sy :)
http://sayabudakgedixz.blogspot.com/2012/12/jom-join-1st-giveaway-fyda.html

Post a Comment

Assalamualaikum !
Sila tinggalkan komen anda di sini -
SATU pun jaadiilaah :D